Pups Meike, geboren 24-02-2015

Week 1:

Ondanks dat de bevalling best wel lang geduurd heeft en er tussen pup 6 en 7 vier uur tussen heeft gezeten, groeien ze allemaal voorspoedig en zijn ze super actief!
Qua kleur is de verdeling mooi gelijk; 3 teefjes en 1 reutje zijn goud gestroomd en de andere 3 teefjes en 1 reu zijn wat donkerder gestroomd tot zwart. Het eerst geboren teefje heeft een grote witte borstvlek en aan alle vier haar poten witte teentjes. Ondanks dat een witte aftekening ongewenst is, ziet ze er heel snoezig uit.

Week 2:

Wat gaat de ontwikkeling van de pups snel!!! Ze groeien allemaal als kool, zijn ontzettend actief en vechten om de beste tepel. Op de leeftijd van 9 dagen begonnen bij een paar van de pups al de oogjes open te gaan. Op 10 dagen hadden alle pups hun ogen geopend en begonnen ook geluiden tot ze door te dringen. Met de dag zie je dat ze beter dingen gaan zien en horen, maar het reukvermogen blijft toch nog het allerbelangrijste en is op dit moment nog het beste ontwikkeld. Iedere dag zie je ze dat ze meer kracht in hun poten krijgen en dat lopen steeds makkelijker gaat. De orriëntatie moet zich nog ontwikkelen.

Week 3:

Het gewicht van de pups is verdrievoudigd en van de eerstgeborene zelfs verviervoudigd! De onderlinge interactie begint op gang te komen; in elkaars neus bijten, elkaar poten geven, grommend over elkaar heen hangen en beginnen met likken. Lopen gaat steeds meer vorm krijgen en af en toe zie je een klein sprongetje als ze zich om proberen te draaien, maar het evenwicht is dan nog ver te zoeken en omvallen is dan het gevolg. Omdat de werpkist wat aan de kleine kant wordt door hun snelle ontwikelingen, hebben we in het weekend de ren aan de werpkist gezet, zodat ze wat meer bewegingsvrijheid hebben. Erg leuk om ze hun eerste stapjes in de "grote wereld" te zien zetten.